Ponuka pre detské folklórne súbory

09.02.2012 07:35

 

Vážení vedúci detských folklórnych kolektívov, pedagógovia tanca, milí priatelia,

 

dávame Vám do pozornosti tvorivé tanečné dielne, ktoré organizuje Národné osvetove centrum. Konajú sa od roku 1999 a ich náplňou je zaujímavým, zábavným a zároveň náučným spôsobom priblížiť deťom vo veku od 10 do 14 rokov viaceré tanečné oblasti Slovenska i Čiech. Prebiehajú v 4-ročných cykloch, účastníci sa počas týchto 4 rokov zúčastnia 9 dňových tvorivých dielni - 2x v Pieninách a 2x v Prahe, kde majú plne hradene ubytovanie a stravu.

Účastníci tvorivých dielni sa doteraz prezentovali na najstaršom a celoslovenskom Folklórnom festivale vo Východnej, na festivale Európske ľudové remeslo v Kežmarku, na celoslovenskom stretnutí mládeže v Tatranskej Lomnici, na folklórnom festivale v Novej Lesnej, na Medzinárodnom festivale piesni a tanca v Luhačoviciach ako i na Pražskom jarmarku a i.

Dielne sú pre deti, ktoré v roku 2012 dosiahnu vek 10 rokov, sú rytmicky aj pohybovo zdatné a majú chuť tancovať, učiť sa niečo nové a spoznávať nových kamarátov i nové regióny.
Účastníci tvorivých dielni budú vybratí na základe pohybových schopnosti preukázaných na osobnom stretnutí s lektormi. Prosíme Vás o vytipovanie maximálne 2 párov z Vášho kolektívu, ktorí budú potom pozvaní na osobne stretnutie.

 

Uzávierka prihlášok  je: 31.marec 2012

Konkurzy budú prebiehať v apríli, miesto a čas budú spresnené.


Účastníci konkurzu nemajú hradene cestovne náklady. Vybraní uchádzači, ktorí budú frekventantmi tanečných dielní však budú mať v rokoch 2012 - 2015 plne hradené 9 dňové pobyty (plna penzia, ubytovanie) v Pieninach a v Prahe.

Pri výbere, prosím, prihliadajte na skutočnosť, že tanečné dielne trvajú 4 roky, a účasť na nich je počas tejto doby pre vybraný par záväzná.


Lektormi tvorivých dielní sú skúsení pedagógovia tanca, ktorí majú bohaté skúsenosti s prácou s deťmi.

Prihlášky, môžete zasielať emailom na adresu:

sona.stangova@nocka.sk
petra.klobusicka@nocka.sk

Prípadné ďalšie informácie sa dozviete na tel. číslach: 

02/20471254 alebo 02/20471255.