BBSK podporil účasť na veľtrhu v Turíne

15.10.2012 08:12

 


 

Slow Food Banská Bystrica v spolupráci so Salašom Zbojská a Združením pre rozvoj vidieka pripravujú historicky prvú prezentáciu Slovenska na jednom z najväčších medzinárodných gastronomických veľtrhov na svete - SALONE DEL GUSTO a TERRA MADRE v Turíne v dňoch 25. - 29. októbra 2012. Prezentovať sa bude najmä banskobystrický región, produkty  Salaša Zbojská a   produkty rodinej firmy Pivnice a vinohrady Zsigmond.

 

Podujatie organizuje Slow Food International spoločne s mestom Turín a talianskym ministerstvom poľnohospodárstva, potravín a lesníctva. Súčasťou veľtrhu je množstvo prednášok, degustačných workshopov, kuchárských predstavení, stretnutí s producentmi a výrobcami. Tohtoročný slogan veľtrhu "Jedlo, ktoré mení svet" je vybraný preto, že hlavnou témou je využitie jedla pri riešení súčasnej svetovej krízy. Za pomoci jedla totiž môžeme zlepšiť nielen svoje zdravie, ale aj životné prostredie a ekonomiku.

Olympijská aréna bude hostiteľom Medzinárodnej tržnice, kde budete môcť ochutnať stovky jedinečných výrobkov, stretnúť sa zo zástupcami siete Terra Madre, dozvedieť sa o kampaniach Sloe Food na celom svete, alebo sa iba prechádzať medzi stánkami a vychutnávať si atmosféru.

Salone del Gusto a Terra Madre ponúknu návštevníkom rozmanitosť jedál a potravín zo všetkých kontinentov a spojí malovýrobcov a farmárov z celého sveta, ktorí sa riadia základnými princípmi Slow Food: dobré čisté a férové jedlo.

Prezentácia stánku Slow Food Banská Bystrica bola podporená z DOTÁCIÍ PREDSEDU BANSKOBYSTRICKÉHO SAMOSPRÁVNEHO KRAJA 

Prezentácia Salaša Zbojská bola podporená z grantového programu " „NAŠTARTUJME S PARTNERSTVOM MURÁNSKA PLANINA – ČIERNY HRON“

Ďakujeme sponzorom za podporu prezentácie regiónu na veľtrhu!