Aktuality 65 / Rozvojové stratégie

17.07.2009 09:41

III. pracovné stretnutie MVRR SR s OECD na tému „Skúsenosti subjektov pôsobiacich v oblasti regionálneho rozvoja pri tvorbe rozvojových dokumentov na regionálnej a miestnej úrovni“


V dňoch 13. - 15. júla 2009 sa v Trnave a Bratislave uskutočnilo III. pracovné stretnutie expertov OECD pod vedením zástupkyne OECD Jekaterini Travkinovej a zástupcov MVRR SR.

Téma stretnutia „Skúsenosti subjektov pôsobiacich v oblasti regionálneho rozvoja pri tvorbe rozvojových dokumentov na regionálnej a miestnej úrovni“  je súčasťou spoločného projektu OECD - Program miestneho rozvoja a zamestnanosti (LEED) a MVRR SR s názvom „Rámec ekonomického a sociálneho plánovania pre vyššie územné celky SR“.  
Projekt si kladie za cieľ posilniť proces tvorby strategického plánovania a regionálneho rozvoja v SR, podporiť schopnosti a zvýšiť výkonnosť vyšších územných celkov, navrhovať a uskutočňovať regionálne ako aj miestne rozvojové stratégie a plány v súlade s národnými strategickými a programovými dokumentmi a schopnosťou MVRR SR koordinovať politiky na tejto úrovni.
Z projektu vzíde metodika pre vypracovanie rozvojových dokumentov na regionálnej úrovni, ktoré budú mať praktické  využitie pre vyššie územné celky a ich aktérov zapojených do procesu prípravy a implementácie rozvojových stratégií.
 

Záverečnú správu a metodiku predloží OECD do konca novembra 2009